Dark Restaurant

Niespotykane lokale gastronomiczne to prawdziwy hit gastronomiczny ostatnich lat. Restauracje na wysokich klifach, do których trzeba się wspiąć, lokale usytuowane w grocie lodowej lub 10 metrów nad ziemią na sekwoi to prawdziwe perły ludzkiej kreatywności. Polacy też nie zostają w tyle.

Przykładem może być poznańska Dark Restaurant. Zlokalizowana na Garbarach jest pierwszym tego typu lokalem w Polsce. Cała obsługa – od wejścia poprzez posiłek aż do wyjścia – odbywa się dla gościa w zupełnej ciemności. Szczęśliwie, personel wyposażony jest w noktowizory, a w menu znajdziemy dania, które pozwolą nam poczuć się odrobinę bezpieczniej. Takie działanie ma na celu wyostrzenie zmysłów węchu i smaku gości oraz zapewnienie mu nie tylko kulinarnych przeżyć. Na początku wizyty informujemy kelnera czego nie możemy lub nie lubimy jeść, natomiast obsługa udziela nam wskazówek dotyczących zakazu używania jakichkolwiek urządzeń emitujących nawet delikatne światło.

W związku z rosnącym zainteresowaniem stolik należy zarezerwować z wyprzedzeniem i wcześniej też zdecydować się na jeden z proponowanych przez kuchnię zestawów.

pizzeria olsztyn lekarz.postep.edu.pl