Category Archives: Nietypowe restauracje i serwowane jedzenie

Czas na fusion

Od kilku lat już słyszymy o tajemniczym „fusion” obecnym w wielu dziedzinach życia. Jak można się domyślić samo słowo oznacza łączenie czy scalanie

Pierre Gagnaire – kucharz molekularny

Jeśli ktoś interesuje się dziedziną kuchni molekularnej – wie, że te najbardziej znane, a właściwie już słynne, to El Bulli w Hiszpanii oraz wielokrotnie nagradzana The Fat Duck

Ithaa – restauracja pod wodą

Sposoby lokalizacji przestrzeni restauracyjnych bywają w dzisiejszych czasach niezwykle wyszukane. Na szczycie góry, do której dotrzeć można tylko po

Dark Restaurant

Niespotykane lokale gastronomiczne to prawdziwy hit gastronomiczny ostatnich lat. Restauracje na wysokich klifach, do których trzeba się wspiąć, lokale usytuowane w grocie lodowej lub 10 metrów

poradnikpacjenta.net.pl

Czym może zadziwić restauracja?

Osoby zajmujące się restauracyjnym biznesem zdają sobie sprawę, że konkurencja i ekonomia bywa bezlitosna. Dlatego kreatywność ma tutaj niemałe znaczenie.