Restauracja Fusion

Znalezienie dobrej restauracji serwującej kuchnię fusion nie jest łatwym zadaniem. W przypadku niedoświadczonego lub niechętnego do eksperymentowania personelu bardzo łatwo o przesadę bądź brak oryginalności. Ważne jest tutaj połączenie odrębnych elementów w spójną całość. Wszystko jednak pozostać musi odpowiednio smaczne, ładne przybrane i ciekawie przyrządzone. Czego spodziewać się możemy po restauracji serwującej dania fusion?

Motorem napędowym musi być doświadczony szef kuchni. Najważniejsza jest tu wiedza oraz przebyta współpraca oraz nauka pod okiem szefów bardzo różnego pochodzenia (zarówno włoskiego czy niemieckiego, jak i malezyjskiego i japońskiego). Następnie – składniki. Pochodzić powinny z Europy oraz Azji. To cała gama produktów świetnej jakości, odpowiednio wyselekcjonowanych i zatwierdzonych przez personel. Przykładowe dania to kozi ser z marchewkowym puree lub salsą z mango jako przekąska, orientalna zupa na mleku kokosowym z małżami i limonką, nowozelandzka jagnięcina z arabskim curry oraz mini-desery, na które pozostaje jeszcze miejsce w żołądku.