Shabu Shabu

www.cityurbanizacja.com.pl

Zlokalizowana na warszawskim Mokotowie pierwsza w Polsce restauracja typu „hot pot” to jeden z tych pomysłów gastronomicznych, które przyciągają tłumy wymagających kulinarnie i spragnionych nowych wrażeń. Koncept pochodzi z krajów azjatyckich i polega na własnoręcznym przygotowaniu swojej potrawy na bazie zapewnianego przez knajpie bulionu.

Jak to się odbywa? Wchodzimy, usadawiamy się wygodnie i… zabieramy się do gotowania. Wybieramy rodzaj buliony, na bazie którego stworzymy naszą potrawę. Ląduje on w naszym kociołku, po czym wrzucamy do niego wybrane wcześniej składniki. Mogą to być warzywa, mięso, owoce morza, grzyby czy makaron. Tak stworzone danie wlewasz po odpowiednim czasie na talerz i z radością konsumujesz lekki, świeży posiłek.

Restauracja urządzona jest w minimalistycznym stylu, daje gościowi wiele możliwości wyboru i przede wszystkim gwarantuje świetną zabawę. Miejsce wprost idealne na towarzyskie spotkania, kulinarne biesiady oraz spontaniczne wypady w gronie rodzinnym.